Specialfremstillede indlægssåler

Hos Klinik for Fodterapi i Skals kan vi kan scanne dine fødder statisk og dynamisk, og på den måde fremstille indlægssåler der er præcist tilpasset dine fødder og dine behov.

Specialfremstillede indlægssåler kan afhjælpe fod-problemer

Smerter i fødderne kan skyldes en fejlstilling i dine fødder, som vi kan vi rette op på med indlæg til dine sko. Har du smerter i knæ, i ryg eller lænd som skyldes en fejlstilling af fødderne, vil indlægssåler kunne afhjælpe en stor del af dine gener.

Her er en oversigt over hvornår indlægssåler vil kunne afhjælpe:

  • Smerter i fødder, knæ, hofte, lænd eller ryg.
  • Nedsunket forfod.
  • Platfod.
  • Høj vrist.
  • Hul-fod.
  • Ligtorne.
  • Hælspore med mere.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du er i tvivl om indlægssåler vil kunne afhjælpe dit problem og dine smerter. Kontakt klinikken på telefon 53636078.

Sådan foregår fremstillingen af indlægssålerne

Vi starter med en undersøgelse af foden, hvor vi tjekker leddenes bevægelighed, scanner dine fødder og vurderer om de kan korrigeres eller aflastes ved hjælp af indlægssåler. Der ud over tjekker vi om dine sko passer til dine fødder og er hensigtsmæssige.

Scanneren viser dit tryk under foden helt nøjagtigt og viser hvordan dine fødder bevæger sig når du går. Ud fra scanningen kan vi vurdere om dine fødder falder indad (pronerer) eller vælter udad (supinerer), eller om du har en klassisk fejlstilling som platfod, høj vrist eller nedsunket forfod.
Når undersøgelsen er færdig tages der aftryk af dine fødder og fremstillingen af indlæggene går i gang med det samme.

Indlægget bliver opbygget af forskellige materialer som vi sætter sammen for at skabe den helt rigtige form og støtte. Indlægget slibes derefter til, så det passer dine fødder og dit fodtøj og så er det færdigt og klart til at tage med hjem. I visse tilfælde, er det nødvendigt at sålerne hærder til dagen efter, og du vil kunne hente dem dagen efter.

Scanning af fødder til fremstilling af indlægssåler

Priser, samt mulighed for tilskud til specialfremstillede indlæg

Specialfremstillede indlæg til sko koster kr. 1.800,-

TILSKUD:
Har du diabetes, leddegigt, psoriasisgigt, nedgroede negle eller arvæv efter strålebehandling, kan du bede din læge om en henvisning og få ret til tilskud fra sygesikringen.
Er du pensionist, kan du søge om tilskud fra kommunen. Det såkaldte helbredstillæg.
Er du medlem af Sygesikring “Danmark” kan du, alt efter hvilken gruppe du er i, få tilskud til fodbehandlinger, også indlæg og bøjlebehandling, hos en statsautoriseret fodterapeut.
Find mere information om de forskellige tilskudsmuligheder her…
Sidas indlægssåler til sko