Neglebøjler

Nedgroede negle kan behandles med en bøjle, som vi fremstiller specielt til dine negle

Har du nedgroede negle eller blot en enkelt nedgroet tånegl, kan smerten lindres ved at sætte en såkaldt neglebøjle på den eller de negle, der volder problemer. Neglen vil langsomt blive rettet op af bøjlen i takt med at neglen vokser ud på ny. Ofte er det tåneglene på storetæerne der kan blive nedgroede.

Nedgroede tånegle kan være en meget smertefuld tilstand og der kan gå betændelse i neglen. Derfor er det meget vigtigt at få behandlet problemet. Hos Skals Fodterapi behandler vi nedgroede negle stort set hver dag. Vi ved hvor vigtigt det er at få startet op på behandling og derfor tilbyder vi også akutte tider, hvis du får akutte og store smerter i forbindelse med nedgroede negle. Du kan kontakte os på telefon 53636078 i tilfælde af akutte smerter opstået pga. nedgroede negle.

På klinikken beskærer vi den nedgroede tånegl og fremstiller en lille “negle-bøjle”, som afhjælper problemet. Det er nødvendigt at følge op på behandlingen og derfor er det vigtigt at du kommer på fodklinikken med jævne mellemrum imens vi behandler din nedegroede negl. Neglen bliver nemlig rettet op i takt med at den vokser ud, og da en tånegl kun vokser ca 1 millimeter i måneden, kan det tage op til et halvt år, før din nedgroede tånegl ikke længere gror ned i huden.

Hvorfor får man nedgroede tånegle?

Du kan få neglede tånegle, hvis du f.eks. har for spidse sko på, der trykker tæerne og dermed også trykker dine tånegle ind imod hinanden. Neglene begynder derfor at gro nedad for at kunne være der.
Forkert klipning af neglene er en anden årsag til nedgroede negle. Hvis neglene bliver klippet ned i siderne, eller hvis man “river” neglene af, kan der sidde en spids tilbage, som vokser ind i huden og giver betændelse.

Du kan læse endnu mere om negle og negleproblemer under Fodproblemer – Negle

bøjlebehandling af nedgroet negl
Bøjlebehandling af nedgroet negl.