Almindelig fodbehandling

Fodbehandlinger forebygger fodproblemer ved at forhindre dem i at opstå eller tage dem i opløbet.

Hud- og negleproblemer, der beskæres professionelt, er f.eks. længere tid om at blive gendannet, end hvis det er fjernet ved hjælp af andre metoder. Hos Skals Fodterapi har vi stor erfaring i beskæring af hård hud, hælrevner og bøjlebehandling af nedgroede tånegle.

Behandling af vorter og ligtorne hos Skals Fodterapi, vil ligeledes forhindre, at du fejlbehandler dig selv med vortemidler og ligtorneplastre med risiko for at ætse huden omkring hudproblemet.

Indlæg er med til at forebygge, at fejlstillinger i fødderne forplanter sig til smerter i andre dele af kroppen. Din fodterapeut spiller også en væsentlig rolle i opdagelsen af andre sygdomme, fordi fødderne kan vise tegn på sygdomme. Derfor er fodterapeuter ofte i tværfaglig interaktion med andre sundhedsprofessionelle. I nogle kommuner agerer fodterapeuter faglige sparringspartnere i forbindelse med borgernes behov for fodterapi. Hos Skals Fodterapi guider vi dig videre i systemet, hvis vores vurdering er at det er nødvendigt med anden behandling end den vi tilbyder.

Hos Klinik for fodterapi i Skals starter din fodbehandling med en klinisk undersøgelse af foden

Første skridt i en fodbehandling er en klinisk undersøgelse af foden, hvor vi etablerer et billede af fodens hud- og negleproblemer, funktionsniveau, eventuelle fejlstillinger og patientens sygehistorie. Det indebærer en fodanalyse og en dialog om fodsmerter eller smerter i resten af kroppen. Hos Skals Fodterapi er vi statsautoriserede fodterapeuter og derfor noteres alt om fine fødder i din personlige journal.

Hvis du har smerter kan vi anbefale en forundersøgelse til indlæg, som indebærer en dynamisk ganganalyse, hvor din gangfunktion vurderes ud fra et biomekanisk perspektiv. Vi fremstiller selv vores fodindlæg på klinikken i Skals, og sørger for at det er fremstillet til lige præcis din fod. Det er vigtigt at du kommer på klinikken og prøver dine indlæg, så vi kan tilpasse dem bedst muligt.

Hudproblemer såsom hård hud, hælrevner og ligtorne behandles professionelt

Hos Skals Fodterapi beskæres hård hud, hælrevner og ligtorne med stor præcision, med en skalpel eller en elektrisk beskærer. Samtidig undersøger vi den bagvedliggende årsag til problemerne, da de skal forebygges for ikke at genopstå. Det sker blandt andet ved at vejlede dig i valg af mere fodvenligt fodtøj, brug af aflastende indlæg og bedre fodpleje.

Negleproblemer behandles ved at slibe, klippe og rense neglene i falsene. Behandlingen sluttes af med fodcreme, der bevarer hudens fugtighed og forebygger hård hud.

En fodbehandling tager cirka 45 minutter og i den tid vil din fodterapeut have en god dialog med dig, om dine fødder, smerter, sygdomme og daglige rutiner. Tiden bruger vi også til at vejlede dig i, hvordan fødderne skal plejes dagligt, hvad du skal holde øje med og hvilke sko, som kan forbedre din fodsundhed.

Hos Skals Fodterapi vejleder vi dig om dine fodproblemer

Vi vejleder dig også i henhold til sygdomsrelaterede fodproblemer såsom diabetes, gigt eller psoriasis som kræver en særlig form for opmærksomhed og pleje. Ødemer, nedsat kredsløb eller betændelsestilstande er f.eks. også faktorer, der påvirker fødderne negativt. Kompressionsstrømper, gode råd, indlæg og laserterapi er nogle af de redskaber, vi fodterapeuter behandler med.

Endelig kan vi udstyre dig med fodøvelser, som kan gøre fødderne mere smidige, afhjælpe fodsmerter, hvilket kan være et supplement til indlæg.

Vi glæder os til at byde dig velkommen hos Skals Fodterapi

Vi glæder os til at byde dig velkommen fodterapeuterne Dana og Rune Andersen i Skals. Du kan bestille tid til din fodbehandling på telefon 53636078. HUSK at vi laver også gavekort til fodbehandlinger – den perfekte gave til én du holder af, som du gerne vil give lidt velvære i form af et par velplejede fødder. Måske mangler du gaven til manden der har alt? Hvad med at give ham en fodbehandling? Fodbehandlinger er for både mænd og kvinder.